logo Lans Auto
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Nieuws

Lees hier de laatste updates


Content Image 29

RAM Revolution Concept gepresenteerd

Na wat geheimzinnige foto's in de media was het op 5 januari eindelijk zover; RAM introduceerde de Revolution Concept,

 

Op een later moment zal meer bekend worden gemaakt over het vermogen en de actieradius van de Revolution Concept. Wel is duidelijk dat de auto wordt voorzien van twee elekromotoren, een op de vooras en de andere op de achteras. Ook snelladen is mogelijk: 160 kilometer actieradius binnen 10 minuten laden wordt beloofd!

Na wat geheimzinnige foto’s in de media de afgelopen maanden was het op 5 januari dan eindelijk zover. RAM introduceerde zijn eerste elektrische pick-up onder de naam ‘’RAM 1500 Revolution’’. Dat werd tijd, aangezien Ford (F-150 Lightning), Rivian (R1T), Chevrolet (Silverado EV) en GMC (Hummer EV) hun elektrische bolides al hebben geïntroduceerd. Het geluid van een brullende V8 zal absoluut worden gemist, maar daar tegenover staat veel hoge koppel en een blits ontwerp.  Ondanks dat deze auto een conceptversie is, vallen er een aantal zaken uit te lichten.

Ontwerp
Wanneer we de huidige – vijfde generatie – RAM Limited of Laramie erbij pakken dan is de RAM 1500 Revolution een compleet andere Amerikaanse pick-up. De RAM Revolution is in de basis gebouwd op een STLA frame – een frame speciaal ontworpen door Stellantis - wat zorgt voor voldoende stevigheid en efficiëntie om het accupakket mee te dragen. De huidige RAMs meestal zijn uitgerust met 22’’ velgen is de Revolution voorzien van 24’’ velgen met een 35’’ band. Ook is deze conceptversie van de RAM 1500 Revolution ongeveer 30 centimer korter, 5,5 meter in plaats van de 5,8 meter van de huidige RAM 1500. Verder vallen de suicide-doors en twee losse, verstelbare achterstoelen op. Of deze opties het productiemodel daadwerkelijk gaan halen is nog niet duidelijk, maar revolutionair is het wel. 

Technologie
De RAM 1500 Revolution laat een technologische vooruitgang zien die tot uitdrukking komen in de opties. Zo is de auto voorzien van een 360 graden camera en head-up display waar augmented reality wordt toegepast. Deze twee opties zijn in de huidige RAM 1500 Limited en Longhorn ook te vinden, maar in de RAM 1500 Revolution is het nog geavanceerder. Wat compleet nieuw is, is de Shadow Mode en de bio-metrische gezichtsherkenning. Met de Shadow Mode kan een bestuurder langzaam over een (werk)terrein lopen terwijl hij wordt gevolgd door de auto. Dat kan zeker handig zijn op bepaalde momenten. Daarnaast kan met bio-metrische gezichtsherkenning de auto worden ontgrendeld. Kortom, deze pickup-truck is behoorlijk intelligent.

Multi-inzetbaar: Sierpaard én werkpaard
Naast het feit dat het design er gaaf uitziet en dat de wagen is voorzien van nieuwe snufjes, is het een hele praktische auto om in te zetten voor werk. Zo kan er heel efficiënt worden omgegaan met de ruimte in de auto. Daar dragen drie zaken in het bijzonder aan bij. Ten eerste de RAM track, een railing in de vloer waardoor stoelen kunnen worden verschoven en weggestopt. Wanneer de twee achterstoelen ver genoeg naar voren worden geschoven, is er mogelijkheid om aan beide kanten een stoel naar beneden te klappen. Erg handig als er 6 personen in de auto moeten zitten. Ten tweede is er de frunk (front trunk) omdat er geen motor meer in de auto ligt. Hier kunnen spullen worden opgeslagen en het is voorzien van een 110V en 220V powerpaneel. Als derde punt heeft de RAM 1500 Revolution een kortere neus dan de vijfde generatie RAM, maar door middel van een opening in de cabine kan vanaf de neus tot aan de achterbak bagage van ruim 5 meter lang worden geladen!  Mocht dat nog niet genoeg zijn dan kan de tailgate nog worden verlengd.
 
Houd onze website in de gaten voor meer nieuws over deze elektrische RAM en andere Amerikaanse pick-ups.

(Ruimte voor tekst)

Header Image 0
Header Image 1
Header Image 2
back.svg
nxt.svg
Banner Image 0

Bekijk onze collectie

Ons actuele aanbod van USA cars.

Aanbod
Morgen Internet - Zorgeloos website